dijous, 13 d’octubre de 2011

MANIFEST – NOTA DE PREMSA FESTA DEL TREN ONTINYENT 15 D’OCTUBRE DE 2011


MANIFEST – NOTA DE PREMSA FESTA DEL TREN

ONTINYENT 15 D’OCTUBRE DE 2011

Ja hi tornem! La ciutadania aplegada en la Plataforma Salvem el Tren, Ontinyent en Bici i la resta d’entitats que desinteressadament estan col·laborant, tornem a dir que ja n’hi ha prou, que les promeses s’han de complir.

De nou la ciutadania de les comarques centrals torna a demostrar, que la nostra línea València-Xàtiva-Alcoi tindrà futur sí o sí. De res serviran els intents de desproveir aquesta línia de la dignitat de la que hui en dia no disposa. De res els servirà menystenir sistemàticament la veu d’un poble que amb força ve reclamant que no es claulsure la línia des de 1984.

Estem tornant a veure com les autoritats polítiques autonòmiques i estatals continuen discriminant a la població de les comarques centrals per on passa la línia, no complint els compromisos adquirits de renovació i millora. Any rere any veiem com no es destina cap partida pressupostaria per fer efectiva aquesta renovació, cabdal per a la supervivència de la línia, que roman actualment, tot i les promeses, a prop de la desaparició.

Per això, a més de tornar a insistir en la més que necessària renovació de la línia, fiquem en evidència la manca d’interès per millorar el servei de la línia. Les xicotetes millores en les estacions (i baixadors) per on passa la línia, no han estat suficients per a resoldre els problemes d’accessibilitat de la gent discapacitada o problemes de mobilitat temporal. No és propi del segle XXI que calguin portants, en molts casos usuaris que s’ofereixen voluntàriament, per a que una persona discapacitada puga pujar al tren.

A més a més, la freqüència de pas dels trens continua sent vergonyant i intencionadament poc útil per als usuaris de les poblacions de les comarques centrals.

Finalment, volem expressar la necessitat d’integració d’aquesta línia en el paquet d’infraestructures previstes per al corredor mediterrani, el progrés (sempre sostenible) de les nostres comarques depèn d’una connexió idònia amb aquest corredor. La línia València-Xàtiva-Alcoi pot convertir-se en un mitjà útil de comunicació, sostenible, de progrés i que podria facilitar la mobilitat de la gent que viu i treballa a les comarques centrals. El progrés no el durà cap autovia per la Valleta d’Agres ni cap línia d’alta tensió pels nostres paratges naturals, ni cap hotel en ple parc natural. Ha de vindre acompanyat d’una nova visió de respecte pel territori i el medi ambient, sols així serem capaços de deixar un model de infraestructures exemplar a les futures generacions.

Per una accessibilitat idònia per a totes les persones, per una freqüència de pas útil per a la mobilitat de les persones, per un us normal de la bicicleta als trens.

On estan les inversions promeses?

De que ha servit que la línia haja estat reconeguda d'interès general?

Es just que amb el que ha costat el clausurat AVE Toledo-Albacete-Cuenca, es podrien haver fet 80 línies noves com el tram Xàtiva-Alcoi?

Pel nostre tren, per una línia en condicions i de futur.

Ontinyent en Bici – Plataforma Salvem el Tren València-Xàtiva-Alcoi

15 d’Octubre de 2011

ACTIVITATS:

El Col·lectiu Ontinyent en Bici i La Plataforma Salvem El Tren us volem convidar a la Festa del Tren dintre dels actes de la "Setmana de la Mobilitat" per al proper 15 d'octubre a l'estació de tren d'Ontinyent des de les 11h del matí. Volem reivindicar l'ús de tren, reclamarem la millora de freqüencia de pas de trens, l'adaptació dels trens per a persones discapacitades i que puguen pujar-se bicicletes al mateix. Però bàsicament continuem reclamant el de sempre... PER UN TREN VIU I EN CONDICIONS.

Hi haurà competició de petanca i cursa d'orientació 11h, concurs de paelles 13h, tallers varis 17h, una concentració i lectura de manifest a les 18h i actuacions acústiques de Toni el de l'Hostal, Batà i Pelandruska 19h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada